Otroški kolesarski izziv

  

Sezona 2017/18

Sezona 2017/18 je teku. V roku par dni vas obvestimo o vsem pomembnem!

Zaključna prireditev OKI 2016

Tudi letošnja, že 9. izvedba Otroškega Kolesarskega Izziva OKI 2016, je uspešno za nami. Z dvema dogodkoma v Idriji, v Žireh in prvič tudi v Hotedršici, je skupaj ponovno kolesarilo krepko več kot sto mladih nadobudnežev. Večina otrok je predšolskih ter iz nižje stopnje osnovne šole, se pa najdejo tudi starejši, ki jih kolesarjenje veseli, ter se radi družijo s prijatelji. Vrhunec prireditve je vsekakor podeljevanje zasluženih medalj in pokalov, ter žrebanje glavne nagrade.

Luka Laharnar je bil letošnji srečni dobitnik čisto pravega kolesa znamke Scott, ki ga je v ta namen daroval KC Bonča. Poleg slednjega so letošnje dogodke omogočili še dolgoletni sponzorji, Kolektor, Zavarovalnica Triglav ter trgovina Cult iz Logatca. Organizatorji se zahvaljujemo vsem udeležencem, njihovim staršem, ter naključnim mimoidočim, ki so priskočili na pomoč organizatorjem, ali pa se vsaj za hip ustavili na dogodkih, ter spodbujali najmlajše tekmovalce.

Seveda pa najbolj godi prav njihovo zadovoljstvo, kar zgovorno potrjujejo besede enega izmed nji: »Ko bom imel pa jaz rojstni dan, bom pa tudi imel tak žur kot je OKI!« Se vidimo naslednje leto! Že desetič!

Serija dogodkov

Otroški kolesarski izziv je serija dogodkov za predšolske in osnovnošolske otroke, kjer se lahko v kolesarjenju in spretnostih otroci pomerijo v prijateljskem tekmovalnem duhu. Namen dogodkov je povečati zanimanje otrok in njihovih staršev za kolesarjenje kot obliko rekreacije ali kasnejši tekmovalno udejstvovanje kakor tudi povečati zavest o varnosti v prometu. Dogodki so izrecno namenjeni rekreaciji in ne tekmovalcem z licenco.

Zabava in rekreacija

Program je sestavljen tako, da združuje zabavo in rekreacijo in omogoča otrokom in staršem, da spoznajo prednosti kolesarjenja kot oblike rekreacije. Ogrodje programa so tekme kjer otroci tekmujejo predvsem s seboj in zase. Nagrajeni so predvsem za svoj trud in vstrajnost in ne samo za zmago. Tak način dela pripomore k osebnostni rasti in zdravemu tekmovalnemu duhu. Važno je sodelovati in ne zmagati.

Varnost na kolesu

Predvidene spremljevalne dejavnosti v povezavi s partnerji so namenjene zabavi in osveščanju o varnosti na kolesu tako v cestnem prometu kot zunaj njega. Igre, Obiski znanih osebnosti, delavnice in ostale zabavne aktivnosti so sestavni deli programa OKI.

Osnovna pravila, točkovanje in nagrade za O.K.I.

Osnovna pravila, točkovanje in nagrade za O.K.I. Otroški kolesarski izziv je serija dogodkov za predšolske in osnovnošolske otroke, kjer se lahko v kolesarjenju in spretnostih otroci pomerijo v prijateljskem tekmovalnem duhu. Namen dogodkov je povečati zanimanje otrok in njihovih staršev za kolesarjenje kot obliko rekreacije ali kasnejši tekmovalno udejstvovanje kakor tudi povečati zavest o varnosti v prometu.

Pomerijo se lahko dekleta in fantje do starosti 15let (do konca Osnovne Šole), ki bodo razvrščeni v več skupin. Pravico udeležbe imajo tudi registrirani tekmovalci (licenca KZS), vendar niso vključeni v točkovanje so pa upravičeni do udeležbe pri žrebanju glavne nagrade v kolikor se udeležijo vsaj treh OKI izzivov.

Partnerji posameznih dogodkov so:

KD Rajd, Tadej Valjavec, MBK Črni Vrh, KK Kobarid, KK Završnica, Vrtec Jelka

Sponzor OKI-ja


www.triglav.si/www.cult-trgovina.si/si/

Medijski pokrovitelj
www.mtb.si

O.K.I. - Otroški Kolesarski Izziv za pokal CULT


OKI prirejajo kolesarska društva, klubi in drugi, pod sponzorstvom Kolesarske zveze Slovenije in nosilcem programa KD Sloga 1902


računalniška hiša PROLOG d.o.o., Logatec


www.prolog.si/si